Edendame teaduspõhise hariduse kaudu loodussäästlikku mõtteviisi ning maaelu tarka ja tasakaalustatud korraldamist.

Mahetoit ülikooli

Mahetoit peamaja kohvikus

Alates 22. septembrist on terve sügissemestri vältel võimalik Maaülikooli peamaja kohvikust osta mahetoitu. Igaks päevaks on välja pandud üks mõnusast mahetoorainest supp või praad ja magustoit. Eine kõrvale leiab menüüst ka Süvahavva Loodustalu mahetaimeteed, õiglase kaubanduse (FairTrade) mahekohvi ja Vändra Ökopagari leiba. Lisaks on võimalik osta tervislikke mahesnäkke. Spetsiaalsed toiduretseptid on koostanud tippkokk Angelica Udeküll Eesti Kulinaaria Instituudist.

Mahetoit on samas hinnaklassis mis tavatoit!

Märtsi lõpus toimunud mahenädalal oli võimalik mitmeid mahetoite juba ka proovida ning huvi mahetoidu vastu oli nii suur, et mitmed toidud said väga kiiresti otsa. Oodates ka sel aastal suurt huvi mahetoidu vastu, püüame hoolt kanda selle eest, et seda kõikidele soovijatele ka jätkuks. Nädala menüüd on kirjas allpool. Toidud valmivad vastavalt pakutavale hooajalisele toorainele ja sellest tulenevalt võib nädala menüüs tulla muudatusi.

Mahetoitu pakutakse peamaja kohvikus Maaülikooli tudengite eestvedamisel SA Keskkonnainvesteeringute Keskuse energia- ja ressursisäästukonkursil Negavatt teise koha saavutanud projekti „Mahetoit ülikooli“ raames.

Lisainfo projekti „Mahetoit ülikooli“ meeskonnalt:
Üldinfo: Meriliis Kotkas (meriliis.kotkasstudent.emu.ee; tel 58155156) ja Tuuli Teppo (tuuli.teppostudent.emu.ee; tel 56287678).
Mahemenüü ja -tooraine: Elen Peetsmann (elen.peetsmannemu.ee; tel 53044003).
 

Mahetoidu menüü 08.12-12.12.2014

NB! Mahetoidud valmivad kell 11.30-ks.

Esmaspäev 08.12

Lambahakklihaga tomatisupp  
Kohupiim

Teisipäev 08.12

Soe kartuli-kruubisalat 
Leivajogurt maasikamoosiga 

Kolmapäev 10.12

Kõrvitsapüreesupp rosmariiniga 
Pannacotta astelpajuga 

Neljapäev 11.12

Lambahakklihast kebab kartul-pastinaagi püreega 
Magus kõrvitsasupp 

Reede 12.12

Veiselihasupp
Kohupiimakreem

Kõik kommentaarid mahemenüüle on oodatud aadressil: elen.peetsmannemu.ee

 

Mahenädal kevadsemestril 2014

Käesoleva projekti eesmärk on tuua ülikooli kohvikute menüü valikusse mahetoit ning muuta kasutatav tooraine võimalikult kodumaiseks.

Idee testimiseks korraldati 24.-28. märtsil 2014 Mahenädal, kus peamaja kohviku menüüst sai osta mahetoorainest valmistatud suppi, praadi ja magustoitu ning kodumaist mahetaimeteed ja ökokohvi.